Dodano: 2008-02-20 15:10
| Elektromorderca napisał(a): |
| [quote:3e42e87048="Stary_Zgred"][quote:3e42e87048="Elektromorderca"]Przeciez Korwin jest JEDYNYM czlowiekiem w Polsce, ktory publicznie głosi NORMALNE poglądy. |
Głosi - ale się do nich nie stosuje. Wystarczy spytac o to jego współpracowników. I wychodzi na to że to hipokryta jakich mało.[/quote:3e42e87048]
konkrety, chłopcze, bo to już nudne się staje. Korwin niestosujący się do własnych zasad? ten człowiek jest ich uosobieniem w każdym czynie.[/quote:3e42e87048]
No Zgredziu, 'awansowano' Cię na chłopca
:twisted:
| Elektromorderca napisał(a): | ||
LOL. faszystom już podziękujemy. |
Uprzejmość przede wszystkim
sorki za offtopa :roll:
Dodano: 2008-02-20 15:58
| Andrzej napisał(a): |
| może przy tych obiektach powstaną nowe miejsca pracy dla cywili a to do mnie przemawia najbardziej. |
Niby jakie miejsca pracy tam sobie w okolicy wyobrażasz? Co? Może jakąś wysoko prosperującą japońską firmę składającą telewizory?
Błagam - wymyśl - jakie miejsce pracy tam może powstać bo jakoś tego nie widzę.
A może Tobie chodzi o budowę owej tarczy co? Uważaj bo cywili tam zatrudnią.
P.S.: Zgredziu, który to już będzie raz gdy mianowano Cię chłopcem :?: :twisted:
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Dodano: 2008-02-20 17:08
absolutnie przeciw, zysków nie będziemy mieli z tego żadnych, bo jak nazwać sprzęt-złom pamiętający wojnę w Zatoce, który nam oferują Stany? Poza tym nie będziemy mieli wglądu w elementy NBMS i zwiększy się ryzyko ataku na kraj
Rosja chce postawić własną tarczę, panie, panowie - zimna wojna trwa w najlepsze
Dodano: 2008-02-20 20:30
| Infidel napisał(a): |
| absolutnie przeciw, zysków nie będziemy mieli z tego żadnych, bo jak nazwać sprzęt-złom pamiętający wojnę w Zatoce, który nam oferują Stany? Poza tym nie będziemy mieli wglądu w elementy NBMS i zwiększy się ryzyko ataku na kraj
Rosja chce postawić własną tarczę, panie, panowie - zimna wojna trwa w najlepsze |
Dodano: 2008-02-27 23:35
| KostucH napisał(a): |
| [quote:8421a64c52="Andrzej"]może przy tych obiektach powstaną nowe miejsca pracy dla cywili a to do mnie przemawia najbardziej. |
Niby jakie miejsca pracy tam sobie w okolicy wyobrażasz? Co? Może jakąś wysoko prosperującą japońską firmę składającą telewizory?
Błagam - wymyśl - jakie miejsce pracy tam może powstać bo jakoś tego nie widzę.
A może Tobie chodzi o budowę owej tarczy co? Uważaj bo cywili tam zatrudnią.
P.S.: Zgredziu, który to już będzie raz gdy mianowano Cię chłopcem :?: :twisted:[/quote:8421a64c52]Wysokie technologie japońskich/koreańskich tudziez innych firm lokalizowane sa w parkach technologicznych lub tez strefach godpodarczych ale to wiesz zapewne.
Faktycznie sprzet nam oferowany pamięta naszych starszych braci i to jest karygodne a raczej po prostu wkurza mnie.
Nie jestem analitykiem wojskowym i dlatego nie potrafię wymienić konkretnych zawodów, dzie,i którym ludzie z odpowiednimi kwalifikacjami znalezli by zatrudnienie ale wkrótce może coś wymyślę
Drink And Join Me In Eternal Life Desire You Turn Me On Your Blood My Ecstasy
Dodano: 2008-02-27 23:39
| [quote:da403d17e7="Infidel"]absolutnie przeciw, zysków nie będziemy mieli z tego żadnych, bo jak nazwać sprzęt-złom pamiętający wojnę w Zatoce, który nam oferują Stany? Poza tym nie będziemy mieli wglądu w elementy NBMS i zwiększy się ryzyko ataku na kraj
Rosja chce postawić własną tarczę, panie, panowie - zimna wojna trwa w najlepsze |
Jesli dojdzie do wojny to nie zniknie nie tylko Polska ale takze wiekszość świata cywilizowanego. Myslisz, ze po budowie tarczy cały swój arsenał rosjanie skieruja przeciwko nam??Sądzę, że będziemy tylko jednym z celów i nic poza tym.
Dodano: 2008-02-28 00:14
| Jesli dojdzie do wojny to nie zniknie nie tylko Polska ale takze wiekszość świata cywilizowanego. Myslisz, ze po budowie tarczy cały swój arsenał rosjanie skieruja przeciwko nam??Sądzę, że będziemy tylko jednym z celów i nic poza tym. |
Dodano: 2008-02-28 00:25
| [quote:b33ba9e1aa="Andrzej"]Jesli dojdzie do wojny to nie zniknie nie tylko Polska ale takze wiekszość świata cywilizowanego. Myslisz, ze po budowie tarczy cały swój arsenał rosjanie skieruja przeciwko nam??Sądzę, że będziemy tylko jednym z celów i nic poza tym. |
Szczerze mówiąc to az takim zagorzałym zwolennikiem tarczy nie jestem i nic tego nie zmieni. Ale decyzja została juz podjęta i tego sie trzymajmy. Obecnie kewstia rozgrywa sie o jak najwyżsżą cene naszej zgody a dokałdniej co dostaniemy w zamian oprócz dość leciwych rakiet. Jesli będzie to offset to na jakich warunkach bo jesli znow to będzie offset jak przy F16 to....
Jako kraj zrzeszony w Unii Europejskiej nie możemy budować sojuszy za plecami innych członków owego zrzeszenia ale tu moge się mylić. Przyznam ci rację, ze lepeij budowac sojusze z sąsiadami ale mam tu na mysli np. Trójkąt Wyszechradzki lub Ukrainę, Litwę. Rosja to jest inna para "kaloszy"
Rura po dnie Bałtyku??No coz Schroder jest dobrym kumple Putina plus gospodarka Niemiec może pozwolic sobie na takie inwestycje na co my niestety w obecnej chwili jeszcze nie.
Dodano: 2008-02-28 09:26
| Jako kraj zrzeszony w Unii Europejskiej nie możemy budować sojuszy za plecami innych członków owego zrzeszenia ale tu moge się mylić. |
Pomyłka raczej niewielka, ale UE jest stowarzyszeniem "natury gospodarczej" i nie ma wspólnej polityki zagraniczej. Już bardziej powinniśmy się oglądać na NATO, ale do tej struktury USA należą.
Młodzieży! Czymże Wam dane jest ciąć się w tych jakże nieszczęsnych czasach? O żyletki ciężko, dziadkowa brzytwa zardzewiała, a jednorazówką nie dość głęboko! Jeśli jednak Wam się uda (może widelcem?) to pamiętajcie: wzdłuż żył, a nie w poprzek! Wzdłuż!
Dodano: 2008-02-28 16:25
ostatnio jestem confused w temacie ale jedno jest pewne, amerykanie za możliwość instalacji swoich obiektów oferują polsce jakieś smrody... mogliby się lekko bardziej postarać 8)
Dodano: 2008-03-02 22:41
| Horsea napisał(a): |
Już bardziej powinniśmy się oglądać na NATO, ale do tej struktury USA należą. ![]() |
Yhhh, szkoda gadać...
Dodano: 2008-03-02 22:52
prawde mowiac ciezko mi sie odniesc jednoznacznie do sprawy. z jednej strony tarcza do dobry pretekst zeby zagrac troche na nosie rosji, z ktora nie ma co robic dobrych kontaktow bo i tak zawsze sie bedziemy neinawidziec. z drogiej strony nie wiem co bedzi ew tych rakeitach. jesli to faktycznie maja byc male pociski jadrowa jak gdzies slyszalem to jestem zdecydownie przeciw i wtedy opor rosji jest sluszny.
moze inaczej. zgadzam sie pod warunkiem ze nei bedzie tam zadnych radioaktywnych materialow.
Dodano: 2008-08-24 10:22
temat trochę ucichł, a chyba już tych przeciwników i wahających się trochę ubyło :wink:
zdecydowanie jestem za! rosja jak ktoś już wcześniej napisał ma nas głęboko w dupie. nigdy nie mieliśmy z nimi dobrych stosunków, traktowali nas jak nuie samodzielne państwo, często podległe ich interesom (przypomnę, jak po dojściu do władzy poprzedniego rządu, ob rażeni, zablokowali dostawy mięsa...).
lepiej mieć strategiczny punkt, bazę i żołnierzy nato, niż czekać w razie konfliktu na mocniejszy sprzeciw sarcozy'ego :roll:
...jestem jak spadająca gwiazda, tuż przed spełnieniem swej misji rozpryskuję się na drobne kawałki...
Dodano: 2008-08-24 10:33
No cóż... Sprawa jest już raczej przesądzona, staliśmy się osłem trojańskim Europy. Jeśli ktoś myśli że USA, robi cokolwiek dla dobra innych krajów to się myli. Ten śmierdzący, zbrodniczy twór ma w dupie Polskę (jak i resztę świata), wszystko robią dla własnych interesów. A co, może Bush nie wciągnął nas w swoją prywatną wojnę w Iraku? Żadnej broni masowego rażenia tam nie było, mieli interes żeby podporządkować sobie Irak więc to zrobili.
Dodano: 2008-08-24 11:16
Co tu dużo mówić. Przez 50 lat śmiało można przyznać Polska była pod "opieką" sowietów i teraz gdy mieliśmy okazje by być suwerenni pełną gębą to sprzedali nas amerykanom za pier... tarcze
Teraz już na pewno nie mam zamiaru uważać sie za patriotę. Jest mi wstyd, że jestem polakiem. Nie mamy swojej godności.
Dodano: 2008-08-24 12:08
Co tu dużo mówić. Przez 50 lat śmiało można przyznać Polska była pod "opieką" sowietów i teraz gdy mieliśmy okazje by być suwerenni pełną gębą to sprzedali nas amerykanom za pier... tarcze
Teraz już na pewno nie mam zamiaru uważać sie za patriotę. Jest mi wstyd, że jestem polakiem. Nie mamy swojej godności. |
Przy okazji najblizszych wyborów w odpowiedni sposób podziękujemy palantom z PIS i PO za to, że nas sprzedali.
Dodano: 2008-08-24 12:08
ja bym na środku tej tarczy posadziła pewnych dwóch braci :wink: zreszta, co by to dało, pojawiliby sie nastepni.
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2008-08-24 16:52
| Devilish_Sad napisał(a): |
| Przy okazji najblizszych wyborów w odpowiedni sposób podziękujemy palantom z PIS i PO za to, że nas sprzedali. |
Towarzyszu. My im podziękujemy ale czy inni też :?: :roll: W tym kraju można liczyć raczej tylko na siebie jeśli patrzeć pod katem tego co sie dzieje tam na górze. Przy okazji najbliższego konfliktu wieje stąd i zmieniam obywatelstwo. Pier... Nie mam zamiaru ginąć za coś czego sobie w tym kraju nie życzyłem.
Dodano: 2008-08-24 19:25
| [quote:379ee66d27="Devilish_Sad"]Przy okazji najblizszych wyborów w odpowiedni sposób podziękujemy palantom z PIS i PO za to, że nas sprzedali. |
Towarzyszu. My im podziękujemy ale czy inni też :?: :roll: W tym kraju można liczyć raczej tylko na siebie jeśli patrzeć pod katem tego co sie dzieje tam na górze. Przy okazji najbliższego konfliktu wieje stąd i zmieniam obywatelstwo. Pier... Nie mam zamiaru ginąć za coś czego sobie w tym kraju nie życzyłem.[/quote:379ee66d27]
Racja, ale nie zapominaj, że nas socjalistów wbrew pozorom jest dużo i będzie coraz więcej, a to za sprawa tego, że po pierwsze wielu ludziom spadają z oczu różowe okulary jakie nałożyła im imperialistyczna propaganda, a po drugie obserwuję, może jeszcze nie wielką, ale jednak rosnąca tendencję do poglądów socjalistycznych wśród młodych ludzi.
Dodano: 2008-08-24 19:52
| Cytat: |
| obserwuję, może jeszcze nie wielką, ale jednak rosnąca tendencję do poglądów socjalistycznych wśród młodych ludzi. |
Zapraszamy do Korei Polnocnej albo na Kube do socjalistycznego raju. Mam nadzieje, ze dozyje dnia, w ktorym lewizna bedzie tylko zlym koszmarem i wspomnieniem.
A jesli chodzi o temat tarczy to jestem zdecydowanie na NIE
-------------
God Is An Astronaut-When Everything Dies
united we stand divided we fall
Dodano: 2008-08-24 20:03
Jeśli chodzi o tarczę Antyrakietową to muszę niestety powiedzieć TAK Polska już od dawna jest krajem członkowskim NATO i tylko takie posunięcia mogą zwiększyć jej znaczenie na arenie międzynarodowej i znaczenie jako członek sojuszu, póki co mogliśmy dać co najwyżej kilka żołnierzy i samochodów,teraz będziemy strategicznym punktem o który będzie trzeba dbać i to jest plus dla nas... a ogólnie z idealistycznego punktu widzenia to moim zdaniem wszelkie zbrojenia są bezsensowne, lepiej te fundusze i siły pokładać w rozwoju cywilizacji, ograniczaniu chorób,segregowania odpadów i inne w sumie sensowne rzeczy, bo nie uważam wojen za sensowne przedsięwzięcia
Nauka uczyniła z nas Bogów, zanim jeszcze zasłużyliśmy na to by być Ludźmi...
Dodano: 2008-08-24 20:28
| Diarmad napisał(a): |
| bo nie uważam wojen za sensowne przedsięwzięcia |
Myśli tak każdy człowiek...
ale wojny będą, więc i będą zbrojenia. Bo to jest niezły interes
Dodano: 2008-08-24 23:25
Jestem za tarczą ,dlaczego a jakie mamy inne wyjście : Rosja -Iran - a może Bin Laden :) nie, nie ma złudzeń potrzebujemy Ameryki innej opcji dla nas nie ma Rosjanie nigdy nam nie wybaczy że przez nas padł mur berliński i rozpadł się Związek Radziecki, musimy nie mamy innego wyjścia trzymać z U.S.A :!: :!: :!:
czy nam się to podoba czy nie :) wolę bazy Amerykański w Polsce niż Rosyjskie :) a może komuś z was brakuje "KOMUNY" N.A.T.O i U.S.A to w obecnych czasach jedyny dla nas gwarant bezpieczeństwa innej opcji po prostu nie ma."PO PROSTU NIE MA !"

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Dodano: 2008-08-29 11:25
Szkoda tylko, że, będąc członkiem NATO i UE, nie konsultowaliśmy się w tej sprawie z resztą sojuszników. I szkoda, że nie zyskaliśmy za wiele podpisując wstępnie umowę. "Tarcza antyrakietowa" nie ma chronic naszego państwa, tylko przede wszystkim USA. Nam tarcza nie jest potrzebna a Polska jest potrzebna USA tylko ze względu na jej strategiczne położenie geograficzne. Dla Stanów jesteśmy sojusznikiem podobnej kategorii jak dla Polski byłoby Abudabi. Z resztą, jak przyjdzie co do czego, to cały świat i tak się na nas wypnie, łącznie z serdecznymi sojusznikami, bez względu na to, czy będą to USA czy byłaby Rosja.
"Nagość, phoszę państwa, jest demagogiczna, jest wphost socjalistyczna, bo i cóż by było, gdyby gmin odkhył, że nasza dupa taka sama?!"
Dodano: 2008-08-29 14:51
Mam nadzieję, że USA przestanie kiedyś się w końcu wtrącać gdzie ich nie potrzeba, mam nadzieję, że wygra w Stanach Obama i cos się zmieni w tej sprawie.
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"